Midwinterhoorn de Huttenpiepen

Op zondag 11 december 2016 komt de Midwinterhoorn wandeling bij ons over het terrein. Het geheel wordt ondersteund door de blazers van de Huttenpiepen met de mysterieuze geluiden van de midwinterhoorn. Wandel mee, het is de moeite meer dan waard.

Midwinterhoornwandeling Huttepiepen 2016

Tientallen midwinterhoornblazers zijn te horen en te zien bij de 20emidwinterhoornwandeling van de Huttepiepen op zondag 11 december 2016 in het grensgebied van Nederland en Duitsland bij Anholt en Megchelen. Alle leden van de midwinterhoorngroep van de OVGG worden die dag ingezet voor de wandeling, waar weer honderden wandelaars worden verwacht. Het vertrekpunt is de parkeerplaats van het Biotopwildpark Anholter Schweiz, Pferderhorsterstrasse 1 in Anholt/Isselburg in Duitsland.

De wandeling wordt individueel gelopen en de routebeschrijving met aangehechte consumptiebonnen zijn tussen 10.30 en 12.30 uur bij de entree van het dierenpark te koop. Bij de prijs van 6 euro is een kop soep in de schaapskooi en een consumptie in de cateringtent inbegrepen.

De internationale wandeling van ongeveer dertien kilometer gaat door fraaie bossen naar de bezienswaardigheden Huize Landfort en het kleine kerkje in Megchelen. De deelnemers lopen via de groene grensovergang nabij de Landfort naar de Hogestraat in Megchelen, waar in de schaapskooi de soep wordt geserveerd. Bouwers laten in de schaapskooi het bouwen van midwinterhoorns zien en zij geven een toelichting op bouwen en blazen. In de cateringtent en in de schaapskooi zijn chocolademelk en glühwein verkrijgbaar. Daarna wordt de tocht vervolgt door het pitoreske dorpje Megchelen. De tocht gaat via een andere groene grensovergang Krupop naar het begin/eind punt van de route, de parkeerplaats van de Anholter Schweiz.

Voor informatie over de wandeling

Joop van den Bosch,

telefoon 0315–683163 of 06-17343490 E-mail:

joopvandenbosch@hetnet.nl

Midwinterhoorngroep de Huttenpiepen