Acer davidii – Chinese Slangenhuid-Esdoorn

· Habitus: Boom

· Blad: Groen

· Bladhoudend: Nee

· Bloemen: Ja

· Vruchten: ja

· Afmeting: 8 tot 9 m. hoog

· Bloeiperiode: Mei

· Oogsttijd: n.v.t.

· Winterhardheid: Zeer winterhard

· Giftig: Nee (niet eetbaar)

Plantadvies:

Plant Acer davidii aan in voedingsrijke, licht zure, vochtige, doch goed doorlatende grond. Bv. Vivimus universeel van DCM. Geef hem een plekje in de zon of lichte schaduw.

Bemesten:

Bemest Acer davidii in het voorjaar met organische meststof voor de siertuin. Bv. van DCM. Strooi eens in de twee jaar wat turf rond de boom, dit bevorderd de uitbundige herfstverkleuring.

Snoeien:

Acer davidii vraagt weinig snoei. Indien nodig de onderste takken wegnemen om de boom wat op te kronen. Snoei de boom in juni, maar is de snoei ingrijpend, dan zijn de maanden september en oktober beter geschikt.

Speciaal:

Acer davidii is een tot 9 meter hoge, spaarzaam vertakkende boom. De kroon is rond en ‘open’. De takken zijn schitterend groenwit gestreept, dat is ook de grote charme van deze boom. De bloemen die in mei verschijnen, bevinden zich in hangende trossen en zijn geelgroen van kleur. De bloemen zijn eenslachtig, op één plant komen dus mannelijke en vrouwelijke bloemen voor. De groengele bloemtuilen zijn erg geliefd zijn bij bijen. Na de bloei verschijnen groene, later naar groen-roze verkleurende gevleugelde zaden aan de boom. Het blad van Acer davidii verkleurt in de herfst van geeloranje tot vlammend rood.