Taxus media Groenland – Taxus

Habitus: Heester

Blad: Donkergroen

Bladhoudend: Ja

Bloemen: Ja

Vrucht: nee

Afmeting: 3-4 m. Hoog, 2 m. Breed

Bloeiperiode: Maart / april

Winterhardheid: Zeer winterhard

Giftig: Takken en bes

Plantadvies:

Plant Taxus media Groenland aan in humusrijke grond, vb. Vivimus universeel. Taxus media Groenland houdt niet van zware natte kleigronden. Deze taxus soort verdraagt veel schaduw maar kan ook in de zon geplaatst worden.

Snoeien:

Taxus media Groenland kan het best twee keer per jaar worden geknipt.De eerste keer in de eerste helft van juni na zijn eerste groei, maar voor de langste dag. Voor snoeivormen is het noodzakelijk om in de tweede helft van september nogmaals te snoeien. Oude exemplaren, maar ook te hoge of lelijke hagen en snoeivormen kunnen vrij ingrijpend worden gesnoeid. Zijtakken worden in maart terug geknipt tot dicht op de hoofdstam. Ook de toppen of een te veel aan haaghoogte mogen worden weggeknipt waarna de planten weer prachtig zullen uitlopen.

Bemesten:

Bemest Taxus media Groenland in maart en in juni, na de snoeibeurt. Bemesten met vb. koemestkorrels of organische meststof voor de siertuin van DCM voor een gezonde plant met een mooie donker groene naaldkleur.

Speciaal:

Taxus is één van de meest donkergroen gekleurde planten. Met Taxus media Groenland kunnen prachtige hagen worden gemaakt, maar ook voor poorten of andere doorgangen, geometrische snoeivormen of Fantasievormen. door zijn zachte uiterlijk leent Taxus media Groenland zich ook goed voor golvende en ronde knipvormen. Verder is de plant mooi als solitair en goed te gebruiken voor blokvormen.