Beverboom

  • Habitus: Heester, Boom
  • Blad: Groen
  • Bloemen: Wit, Roze, Paars, Geel
  • Afmeting: 1,5 tot 7m. Heester, 7 tot 25m. boom
  • Bloeiperiode: Maart t/m Augustus
  • Winterhardheid: Goed winterhard tot zeer winterhard

Plantadvies:

Plant uw magnolia in voedzame, goed waterdoorlatende grond. bv. Vivimus voor zuurminnende planten van DCM. Zet de magnolia op een beschutte plaats in de zon, dit voorkomt het bevriezen van de uitgelopen bloemen in het vroege voorjaar. Zet de plant voorzichtig in het plantgat, de wortels zijn broos en moeten zeker niet beschadigen. Rijkelijk water geven na het aanplanten.

Snoeien:

Een Magnolia moet u zo min mogelijk snoeien. In uitzonderlijke gevallen mag u ze na de bloei wat modelleren. Maar beperk de snoei zo veel mogelijk.

Bemesten:

Bemesten doet u in het voorjaar met een organische meststof bv. van DCM voor een gezonde plant. Zorg dat de Magnolia in het begin voldoende water krijgt, hij mag zeker niet uitdrogen. Een dikke mulchlaag zorgt voor bescherming van de wortels en houd uitdroging tegen. Over het algemeen zal het bemesten van een boom ervoor zorgen dat de wortels zich sterker ontwikkelen, het resultaat is een mooie kroonontwikkeling, gezonde groei en een rijke bloei.

Speciaal:

Er zijn vele soorten magnolia’s te krijgen in verschillende mooie kleuren. Voor elke tuin is er een geschikte Magnolia. Een mooie heester of boom voor een kleurrijke lente of zomer. De Nederlandse benaming is Beverboom, maar hij wordt vaak Tulpenboom genoemd, omdat de bloemen tulpvormig zijn. Magnolia is onderhoudsvriendelijk en groeit langzaam. Er zijn nieuwe, vooral klein blijvende cultivars bijgekomen, aangepast aan de afmetingen van de hedendaagse tuinen. De meeste Magnolia┬┤s zijn bladverliezend maar er zijn ook prachtige bladhoudende soorten, zoals de Magnolia grandiflora. Magnolia is een aanrader voor iedere tuin.