· Habitus: Heester

· Blad: Groen

· Bladhoudend: Nee

· Bloemen: Ja

· Vruchten: ja

· Afmeting: 2 tot 2.5 m. hoog

· Bloeiperiode: Juni – juli

· Oogsttijd: n.v.t.

· Winterhardheid: Goed winterhard

· Giftig: Nee (niet eetbaar)

Plantadvies:

Plant Callicarpa bodinieri ‘Profusion’ aan in voedingsrijke, vochtige, doch goed doorlatende vochtige grond. Bv. Vivimus universeel van DCM. Geef haar een plekje in de zon of lichte schaduw.

Bemesten:

Bemest Callicarpa bodinieri ‘Profusion’ in het voorjaar met organische meststof voor de siertuin. Bv. van DCM.

Snoeien:

Callicarpa bodinieri ‘Profusion’ kan in begin maart worden gesnoeid. Knip oude takken nooit allemaal in een keer weg maar snoei elk jaar een aantal oude takken tot onderaan af. De plant bloeit op het jonge hout, waaraan ook de opvallende violetkleurende vruchten verschijnen.

Speciaal:

Callicarpa bodinieri ‘Profusion’ is een opgaande, dicht vertakte heester die zelden hoger wordt dan 2,5 meter. De bloemen van Callicarpa zijn lilaroze van kleur en zeer klein van stuk. Uit de bloemen ontwikkelen zich echter in de maanden september – oktober opvallende violette kleurende vruchten. Ze hebben slechts een doorsnede van 2 à 3 mm, maar omdat ze in grote aantallen bij elkaar zitten vallen ze erg op, vooral wanneer het blad is afgevallen. Callicarpa bodinieri ‘Profusion’ is geschikt voor grote, maar ook voor kleine tuinen.