Edgeworthia chrysantha ‘Grandiflora’ – Papierstruik

· Habitus: Heester

· Blad: Groen

· Wintergroen: Nee

· Bladhoudend: Nee

· Bloemen: Ja

· Vruchten: Bessen

· Afmeting: 130 tot 150 cm. hoog

· Bloeiperiode: Februari – april

· Oogsttijd: n.v.t.

· Winterhardheid: Goed winterhard

· Giftig: Ja

Plantadvies:

Plant Edgeworthia chrysantha ‘Grandiflora’ aan in voedingsrijke, vochtige, doch goed doorlatende grond. Bv. Vivimus universeel van DCM

Bemesten:

Bemest  Edgeworthia chrysantha ‘Grandiflora’  in het voorjaar met organische meststof voor de siertuin. Bv. van DCM

Snoeien:

Edgeworthia chrysantha ‘Grandiflora’ heeft eigenlijk geen snoei nodig. Na een strenge winter kan de heester wat invriezen, knip deze takken weg, de plant loopt daarna vanzelf weer uit.

Speciaal:

Edgeworthia chrysantha ‘Grandiflora’ is een bladverliezende heester die in de winter bloeit op kale takken. De heerlijk geurende, sierlijke witgele bloemen verschijnen al in februari en bloeien door t/m april. De donkergroene bladeren verschijnen tijdens de laatste bloeimaand, wanneer ook de bessen worden gevormd. Edgeworthia chrysantha ‘Grandiflora’ houdt van zon en half schaduw, maar ze accepteert ook een plekje in de schaduw. De Papierplant wordt 150 cm. hoog, maar ook 150 cm. breed, dus geef haar de ruimte. Edgeworthia chrysantha ‘Grandiflora’ is zeer goed te combineren met andere planten bv. siergrassen en vaste planten. Als ze in een pot wordt geplant zal ze in de winter wat bescherming nodig hebben. Als de meeste planten nog in de winterstand staan is Edgeworthia chrysantha ‘Grandiflora’ met haar helder witgele geurende bloemen een sieraad in uw wintertuin.