Rosa ‘Blue for you’

Trosroos

Habitus: Trosroos

Blad: Groen

Wintergroen: Nee

Bladhoudend: Nee

Bloemen: Ja, blauw-wit

Vruchten: Nee

Afmeting: 80-90 cm. hoog

Bloeiperiode: juni-oktober

Oogsttijd: Nvt.

Winterhardheid: Goed winterhard

Giftig: Nee

Aanplanten:

Plant Rosa Blue for You aan in vruchtbare, goed doorlatende grond. bv. Vivimus universeel van DCM. Geef haar een plaats in de zon of halfschaduw zorg voor een goede luchtcirculatie, dus niet op een plaats voor een hete muur.

Bemesten:

Bemesten doe je in het voorjaar met een organische meststof voor rozen. bv.  van DCM. In de groei- en bloeimaanden één keer in de maand bemesten. Na  september niet meer, dit is voor de hardheid van de plant.

Snoeien:

Trosrozen bloeien op één jarig hout, snoeien mag dus in maart, mits het niet te streng vriest. Knip dode en schurende takken weg. De gezonde takken worden gesnoeid door ze op verschillende hoogten te knippen. De grote zwaardere takken worden tot op 7 ogen terug gesnoeid en de dunnere tot op 5 ogen. Let er wel op dat het laatste oog naar de buitenkant van de struik wijst. Verwijder uitgebloeide bloemen, knip de rozen daarbij terug op het   5-tallige blad.

Speciaal:

Het mooie van de trosroos ‘Blue for you’ is dat er meerdere violetblauwe bloemen aan één steel groeien. De bloemen zijn half gevuld met een wit hart en geuren zacht. De groeiwijze is opgaand en de kleur is goed te combineren met vaste planten. Zoals Salvia nemorosa ‘Mainacht’, Liatris spicata en Gaura lindheimeri.  Rosa Blue for You is een gezonde doorbloeiende roos, geschikt voor elke tuin.