‘Hobella’        2 x verkleuren in èèn seizoen

  • Habitus: Heester
  • Blad: Groen / Rood
  • Bloemen: Bol-, scherm-, pluimvormig, in verschillende kleuren
  • Afmeting: 1m. tot 2m., ligt aan de soort
  • Bloeiperiode: juni t/m september
  • Winterhardheid: Goed winterhard

Plantadvies:

Plant de Hovaria Hortensia in een ruim plantgat. Dompel de potkluit enige tijd in water, plaats de plant zodanig in het gat dat de bovenkant van de kluit enkele centimeters onder het maaiveld komt. vul het gat daarna met wat grond, eventueel gemengd met wat turf en/of een weinig gedroogde koemest en geef na het planten rijkelijk water. Meng door grond met een hoge pH waarde( kleigrond, ijzer is hier slecht opneembaar ) rijkelijk turf, dit om gele bladeren te voorkomen. Een ideale plaats voor de Hovaria Hortensia is de Noordoost- of Oostzijde van een beschutte muur of haag, nooit op het zuiden in de Felle zon: daar zullen de bloemen zeer snel verbranden.

Snoeien:

Bij het snoeien van Hortensia’s dient u steeds te bedenken dat de knoppen voor de bloemen van het volgend jaar vlak onder de bloemen van dit jaar zitten. snoei ieder jaar, om de plant blijvend te verjongen, 1 à 2 takken tot op de grond toe af.Dit kunt u doen van september tot april.

Hovaria ‘Fireworks White’

Bemesten:

Eènmaal in het voorjaar, rond april, een langwerkende meststof bij de planten strooien. Of enkele malen tussen maart en juli, gedurende de groeiperiode, een snel- en kortwerkende meststof geven. Vanaf begin augustus geen voeding meer geven, om kan de plant zo stevig mogelijk de winter in kan gaan. Dit geldt voor alle kleuren behalve de blauwe Hortensia’s. Blauwe Hortensia’s hebben minder voeding nodig, ze worden blauwer in een armere, zure grond. Kort na de winter periode kan als bemesting wat turf en een weinig gedroogde koemest door de grond gemend worden. Geef aluin om uw Hortensia’s te blauwen. Giet niet met kalkhoudend water maar met regenwater.

          

Hovaria ‘Hobergine’                        Hovaria ‘Homigo’

Speciaal:

De Hovaria Hortensia kan door een kleurverandering er iedere maand anders uitzien. bv. Hovaria ‘Hobella’ van licht roze naar groenrood, Hovaria ‘Hopaline’ van sneeuwwit naar groenrood of Hovaria ‘Homigo’ van blauw naar roodgroen. Er zijn ook kleuren die afwijken van de gewone hortensia’s bv. Hovaria ‘Hobergine’ met een prachtige aubergine kleur. Hovaria ‘Love jou kiss’ met mooie schermvormige-, witroze bloemen. Ook mooie bloemvormen kunnen uw tuin sieren bv. Hovaria Quercifolia, met de grote eikenblad bladeren en dubbele pluimvormige, witte bloemen, die gaan overhangen als een witte regen. Plant daarom de Hovaria Hortensia op de juiste plek voor veel kijk plezier.