Passiflora caerulea – Passiebloem

Habitus: Klimplant

Blad: Groen

Wintergroen: semi-wintergroen

Bladhoudend: semi-groenblijvend

Bloemen: Ja, witblauw

Vruchten: ja

Afmeting: 6-10 m. hoog

Bloeiperiode: juni-oktober

Oogsttijd: Najaar

Winterhardheid: Matig winterhard

Giftig: Nee

Aanplanten:

Plant Passiflora aan in vruchtbare, goed doorlatende grond. Geef haar een beschutte plaats in de zon. bv. Vivimus universeel van DCM.

Bemesten:

Bemesten doe je in het voorjaar met een organische meststof voor klimplanten . bv. van DCM. In de groei- en bloeimaanden één keer in de maand bemesten. Op warme dagen heeft Passiflora caerulea veel water nodig.

Snoeien:

Bloemen worden gevormd op nieuw uitgelopen takken. De oude takken kunt u vastbinden aan draden of trellis aan de muur. Jaarlijks knipt u dan de takken terug die vanuit de gesteltakken zijn gevormd. Ook kunt u Passiflora terug snoeien tot zo’n 50 cm. boven de grond, dan loopt de hele klimplant weer fris uit.

Speciaal:

Passiflora caerulea is een snel groeiende klimplant die een beschutte, zonnige standplaats verlangt. Deze exotische klimmer kan in één seizoen wel 5 meter groeien, dus geef haar de ruimte. Later in de zomer verschijnen de prachtige blauwwitte bloemen. Eén bloem bloeit één dag, daarna gaat zich de vrucht ontwikkelen. De vruchten moeten heel lang rijpen voor ze gegeten kunnen worden.