Laburnum × watereri ‘Vossii’ – Goudenregen

· Habitus: Boom, heester

· Blad: Groen

· Bladhoudend: Nee

· Bloemen: Ja

· Vruchten: ja, peulvrucht

· Afmeting: 5 tot 7 m. hoog

· Bloeiperiode: Mei – juni

· Oogsttijd: n.v.t.

· Winterhardheid: Goed winterhard

· Giftig: Ja

Plantadvies:

Plant Laburnum × watereri ‘Vossii’ aan in voedingsrijke, vochtige, doch goed doorlatende vochtige grond. Bv. Vivimus universeel van DCM. Geef haar een plekje in de zon of lichte schaduw.

Bemesten:

Bemest Laburnum × watereri ‘Vossii’ in het voorjaar met organische meststof voor de siertuin. Bv. van DCM.

Snoeien:

Laburnum × watereri ‘Vossii’ heeft last van bloeden als de boom in de wintermaanden of het voorjaar wordt gesnoeid. Snoei liever wanneer het blad voldoende is ontwikkeld en na de bloei in juni. Vrijstaande goudenregens die een mooie stam moeten vormen, moeten in die periode worden gesnoeid.

Speciaal:

Laburnum × watereri ‘Vossii’ is een heester of een kleine boom van 5 tot 7 meter hoogte die wordt aangeplant vanwege de rijke en uitbundige bloei. De bladeren zijn ovaal, groen aan de bovenkant en blauwgroen aan de onderkant. De geurende vlinderbloemen zijn helder geel en bevinden zich in 30 tot 50 cm. lange trossen. De tot 8 cm. lange peulvruchten zijn dik en zijdeachtig behaard. De zaden zijn zwart en evenals andere delen van de plant giftig. De goudenregen stelt geen hoge eisen, maar heeft een voorkeur voor kalkrijke grond. Wind en zelfs zeewind worden goed verdragen.