Magnolia x soulangeana – Beverboom

· Habitus: Heester

· Blad: Groen

· Bladhoudend: Nee

· Bloemen: Ja

· Vruchten: Zaaddozen

· Afmeting: 3 – 5 m. hoog

· Bloeiperiode: April – mei

· Oogsttijd: n.v.t.

· Winterhardheid: Goed winterhard

· Giftig: Nee (niet eetbaar)

Plantadvies:

Plant Magnolia x soulangeana in voedzame, goed waterdoorlatende grond. bv. Vivimus voor zuurminnende planten van DCM. Zet de magnolia op een beschutte plaats in de zon, dit voorkomt het bevriezen van de uitgelopen bloemen in het vroege voorjaar. Zet de plant voorzichtig in het plantgat, de wortels zijn broos en moeten zeker niet beschadigen. Rijkelijk water geven na het aanplanten.

Snoeien:

Magnolia x soulangeana moet u zo min mogelijk snoeien. In uitzonderlijke gevallen mag u ze na de bloei wat modelleren. Maar beperk de snoei zo veel mogelijk.

Bemesten:

Bemesten doet u in het voorjaar met een organische meststof bv. van DCM voor een gezonde plant. Zorg dat de Magnolia in het begin voldoende water krijgt, hij mag zeker niet uitdrogen. Een dikke mulchlaag zorgt voor bescherming van de wortels en houd uitdroging tegen. Over het algemeen zal het bemesten van een heester ervoor zorgen dat de wortels zich sterker ontwikkelen, het resultaat is een mooie kroon ontwikkeling, gezonde groei en een rijke bloei.

Speciaal:

Magnolia x soulangeana is een breed uitgroeiende, een sterk vertakkende en bladverliezende heester. De grijs viltig behaarde bloemknoppen zijn opvallend groot. De rechtopstaande bloemen zijn klokvormig en tot 10 cm. lang. Ze verschijnen in april-mei en de kleur is wit met roze. Er kunnen vruchten ontstaan die bruinrood van kleur zijn en rode zaden bevatten. Magnolia x soulangeana groeit van nature niet gelijkmatig, maar heeft een grillige groeiwijze.