· Habitus: Siergras

· Blad: Froen

· Bladhoudend: Ja

· Bloemen: Aren

· Vruchten: Zaden

· Afmeting: 60 cm. – 70 cm. hoog

· Bloeiperiode: Augustus – oktober

· Oogsttijd: n.v.t.

· Winterhardheid: Zeer winterhard

· Giftig: Nee (niet eetbaar)

Plantadvies:

Plant Pennisetum alopecuroides ‘Hameln’ aan in voedingsrijke, vochtige, doch goed doorlatende vochtige grond. Bv. Vivimus universeel van DCM. Geef haar een plekje in de zon of lichte schaduw.

Bemesten:

Bemest Pennisetum alopecuroides ‘Hameln’ in het voorjaar met organische meststof voor de siertuin. Bv. van DCM.

Snoeien:

Knip Pennisetum alopecuroides ‘Hameln’ na de vorst (maart) tot 10 cm boven de grond af. De plant zal weer uitlopen en zo rond half april verschijnen de eerste jonge, frisgroene bladeren. Rond de tweede of derde week van mei staat de plant alweer in vol ornaat, om vervolgens vanaf begin augustus weer te bloeien.

Speciaal:

Pennisetum alopecuroides ‘Hameln’ is een siergras in de vorm van een halve bol, met smalle bladeren die uit de plantbasis oprijzen en aanvankelijk rechtop staan om nadien sierlijk naar de buitenrand van de pol over te hangen. In de zomer sieren weelderige zijdeachtige aren het gebladerte. In de herfst verkleuren de aren en de bladeren, maar de vorm blijft de hele winter half bolvormig, totdat in het voorjaar de pol terug geknipt wordt tot zo’n 10 cm. vanaf de grond. Wanneer de bloei na jaren begint af te nemen kunt u deze in het voorjaar delen. De naam Pennisetum komt van het Latijnse ‘pluim’ en ‘zijde’. Pennisetum alopecuroides ‘Hameln’ is een niet woekerende soort.