Pyrus communis ‘Triomphe de Vienne’  – Handpeer

· Bladhoudend: Nee

· Bloemen: Ja

· Afmeting: 350 cm – 10 m. hoog

· Bloeiperiode: April  –  mei

· Oogsttijd: September

· Winterhardheid: Goed winterhard

· Giftig: Nee, eetbaar

Plantadvies:

Plant Pyrus communis ‘Triomphe de Vienne’  aan in goed doorlatende, normale grond vermengd met Vivimus universeel. Geef Pyrus communis ‘Triomphe de Vienne’  een plekje in de zon.

Bemesten:

Bemest  Pyrus communis ‘Triomphe de Vienne’  in het voorjaar met organische meststof. Bv. van DCM.

Snoeien:

De hoofdsnoei van Pyrus communis ‘Triomphe de Vienne’  vindt plaats van het midden tot het eind van de winter. Snoei bij voorkeur na het strenge winterweer. De fruitbomen snoei bestaat uit het snoeien van zijscheuten. Zo wordt de vorming van korte, vruchtdragende zijscheuten gestimuleerd.  Peren kunnen ook als leivorm worden gesnoeid. Deze snoei moet ook in de wintermaanden worden uitgevoerd. Na de wintersnoei ontstaan waterloten. Deze moeten in juni worden verwijderd.

Speciaal:

Pyrus communis ‘Triomphe de Vienne’  is geen zelfbestuivend ras. Dit betekend dat er een andere perenboom nodig is voor de kruisbestuiving. Bij voorkeur wordt hiervoor ‘Beurré Hardy’, ‘Charneux’, ‘Doyenné du Comice’ , ‘Conference’of ‘Williams’ gebruikt.  Eind april komen de witte bloempjes in bloei, daarna ontwikkelen zich de vruchten. Pyrus communis ‘Triomphe de Vienne’  is een vroeg te plukken peer, doch niet lang te bewaren. De vrucht is bijzonder sappig en zoet, daarom ook bijzonder geschikt als  handpeer. De pluktijd ligt rond begin september. Pyrus communis ‘Triomphe de Vienne’  is in verschillende  vormen te krijgen: struik, halfstam, hoogstam en leivorm. Verkrijgbaar vanaf november.