Rosa ‘A Whiter Shade of Pale’ – Theehybride

  • Habitus: Heester
  • Blad:Groen
  • Bloemen:  Grote geurende bloemen
  • Afmeting: 80-90 cm hoog
  • Bloeiperiode: Vanaf juni tot november
  • Winterhardheid: Goed winterhard
  •  

Plantadvies:

Plant Rosa ‘A Whiter Shade of Pale’ in een ruim uitgegraven plantgat, giet het plantgat vol met Vivimus universele plantaarde. Het veredelingspunt ( waar de groene stelen uit de wortel komen ) moet 5cm. onder het grond oppervlak komen. Dit om bevriezing en uitdroging te voorkomen. Na het planten geregeld water geven. Water geven doet u ’s ochtends vroeg, voordat de tuin opgewarmd is. Vroeg water geven geeft minder kans op schimmelziektes omdat de roos zo goed kan opdrogen. Op echt warme dagen geeft u tweemaal per dag water.
Rozen in pot kunnen het hele jaar geplant worden, tenzij vriest.
Een roos moet minimaal 5 uur zon hebben.

Voorjaarssnoei:

Snoeien van grootbloemige rozen doe je eind maart, snoei de takken terug tot 15 cm. boven de grond, boven een naar buiten gericht oog.
De kroon blijft zo jong en goed in vorm.

Zomersnoei:

Voor een goede doorbloei of tweede bloei knipt u de takken tot halverwege af.

Bemesten:

Bemesten vanaf maart t/m juli, daarna niet meer, anders gaat de roos te weelderig de winter in. Geef goede rozenmeststof bv. van DCM, voor een sterke roos met mooie gezonde takken en bloemen.
In de winter bemesten met oude stalmest ( in het voorjaar de resten verwijderen ) of koemestkorrels van DCM voor een goede start in het voorjaar.

Speciaal:

Voor elke tuin is wel een geschikte roos te vinden. Een roos spreekt tot een ieders verbeelding. Vaak heeft de roos een symbolische waarde en is daarom een hoog gewaardeerd geschenk.
Rosa ‘A Whiter Shade of Pale’ heeft een fantastische kleur en de mooiste bloemvorm. Snijdt een tak van deze struikroos en zet hem op het water. Plant hem uit in een border of zet hem in een pot op het terras en geniet van de heerlijke geur die deze roos verspreid op een warme zomeravond. Kortom, deze roos is een verrijking voor iedere tuin.