Pluim Hortensia

  • Habitus: Heester
  • Blad:Groen
  • Bladhoudend: Nee
  • Bloemen: Wit naar rood verkleurend
  • Vrucht: Nee
  • Afmeting: 150 tot 200 cm.
  • Bloeiperiode: juli t/m september
  • Winterhardheid: Goed winterhard

Plantadvies:

Plant deze pluimhortensia in voedzame, goed doorlatende grond. bv. Vivimus universeel van DCM. De pluimhortensia houdt van een plaatsje in de volle zon op een bodem die niet te droog is. Reserveer een vierkante meter voor één Hydrangea paniculata ‘Pinky Winky’.

Snoeien:

In maart alle stevige twijgen zo’n 30 cm boven de grond terug snoeien. De dunne twijgjes volledig weg nemen. Na 4 maanden zal een uitbundige bloei de beloning zijn. Hydrangea paniculata ‘Pinky Winky’ bloeit op 1-jarig hout.

Bemesten:

Voldoende bemesten elk voorjaar garandeert stevige twijgen die de prachtige bloemenpluimen, ze kunnen tot 50 cm lang worden, tot ver in het najaar moeten dragen. Bemesten met organische meststof voor Hortensia’s of de siertuin van DCM.

Speciaal:

De pluimhortensia is een populaire zomerbloeier met opvallende kegelvormige witte bloemtrossen die later licht roze verkleuren. Hydrangea paniculata ‘Pinky-Winky’ is zonder meer een opvallende nieuwkomer! ‘Pinky-Winky’ bloeit vanaf de vroege zomer met witte bloemen. Vanaf begin augustus beginnen ze een zachtroze blos te vertonen. Vanaf dat moment kruipt de rode gloed langzaam over de gehele bloemtros omhoog tot die volledig rood is. De bloem blijf doorgroeien met steeds weer nieuwe witte bloemblaadjes zolang het seizoen vordert. Zoals alle andere pluimhortensia’s is deze ‘Pinky winky’ nagenoeg ziektevrij. Ook als deze pluimhortensia niet bloeit heeft hij zijn sierwaarde. De takken zijn bordeaux-rood en contrasteren mooi met de donkergroene bladeren. Na de bloei zullen de bloemen goed opdrogen zodat ze ook in de winter aan de plant blijven zitten. Sneeuw en rijp toveren daarop dan een fijn lijnenspel als van Brugs kant. Hydrangea paniculata ‘Pinky-Winky’ is een stevige groeier. Als alleenstaande plant in een gemengde border kunt u beter een ietsje ruimere plaats nemen. Het wordt gegarandeerd een blikvanger in uw tuin.