Anemone ‘Honorine Jobert’

Herfstanemoon

Habitus: Vaste plant

Blad: Groen

Wintergroen: Semi wintergroen

Bladhoudend: Semi bladhoudend

Bloemen: Ja

Vruchten: Nee

Afmeting: 8o – 120 cm. hoog

Bloeiperiode: Augustus – september

Oogsttijd: Nvt.

Winterhardheid: Goed winterhard

Giftig: Licht giftig (sap)

Aanplanten:

Plant Anemone ‘Honorine Jobert’ aan in humusrijke, goed doorlatende, normale tot vochtige tuingrond. Bv. Vivimus universeel van DCM. Geef deze herfstanemoon een plaats in de halfschaduw.

Bemesten:

Bemest Anemone ‘Honorine Jobert’ in het voorjaar en in de zomer met organische meststof. Bv. Organische meststof van DCM. Geef jonge planten voor de winter een dikke Mulchlaag om bevriezing tegen te gaan, oudere planten hebben dit niet meer nodig.

Snoeien:

Snoei in het voorjaar de oude plantresten af. Oude stengels en blad verwijderen zonder de plant te beschadigen.

Speciaal:

Deze mooie in de late zomer bloeiende Anemone ‘Honorine Jobert’ is niet weg te denken uit de herfsttuin. Deze Anemoon laat zich goed verweken in kleurrijke perken en borders. Anemone ‘Honorine Jobert’ heeft bloemstengels die recht omhoog groeien, stevig zijn en geen ondersteuning nodig hebben. Het blad is zeer decoratief en is goed bodembedekkend. Deze herfstanemoon is geschikt voor Japanse tuinen en kan in groepen aan een bosrand worden gezet. Ze laat zich goed verwerken als snijbloem en trekt bijen en hommels aan. De prachtige witte bloemen met goudgele meeldraden kunnen een blikvanger zijn in uw tuin.