Hydrangea paniculata ‘Little Lime’ – Pluim-Hortensia

  • Habitus: Heester
  • Blad: Groen, bladverliezend in het najaar
  • Bloemen: Pluimvormig
  • Afmeting: 90 tot 120 cm.
  • Bloeiperiode: Augustus tot oktober
  • Winterhardheid: zeer winterhard

Plantadvies:

Plant Hydrangea paniculata ‘Little Lime’ aan in voedzame, zure humusrijke grond, vb. Vivimus universeel. ‘Limelight’ geeft de voorkeur aan een zonnige tot licht beschaduwde standplaats. Rijkelijk water geven.

Snoeien:

Omdat ‘Little Lime’ op éénjarig hout bloeit, mag de plant in maart drastisch worden gesnoeid. De struiken zullen dan in het zelfde seizoen weer uitgroeien en bloeien. Ze hebben vaak grotere bloempluimen dan struiken die niet worden gesnoeid.

Bemesten:

Na het snoeien de plant goed bemesten. De kleur is afhankelijk van de vruchtbaarheid van de grond. Hoe armer de grond is, hoe witter de bloem wordt. Voor de bijzondere, haast lichtgevende, groene kleur heb je dus een vruchtbare grond nodig.

Speciaal:

Hydrangea pan. ’Little Lime’ is de kleine variant van de alom bekende betrouwbare Hydrangea pan. ‘Limelight’. Het grote verschil is dat deze pluim hortensia klein blijft, na enige jaren in de tuin wordt ‘Little Lime’ maximaal 90-120 cm hoog. Hierdoor is Hydrangea pan. ‘Little Lime’ wel uitstekend geschikt voor het gebruik in een pot op terras of balkon. Tevens is Hydrangea paniculata ‘Little Lime’ mooi als solitair, in de border, of als vakbeplanting.

De grote bloemen van ‘Little Lime’ zijn lime-groen tot wit en verkleuren gedurende de bloei tot mooi roze in de herfst. Deze verkleuring naar roze in de zomer geeft de bloemen een romantisch effect. ‘Little lime’ bloeit van juni/juli tot einde herfst. Net als veel hydrangea bloemen kunt u de bloemen ook gebruiken in een ‘vers’ of droog boeket!