Weigela ‘Bristol Ruby’ – Weigelia

· Habitus: Heester

· Blad: Groen

· Bladhoudend: Nee

· Bloemen: Ja

· Vruchten: Doosvruchten

· Afmeting: 100 tot 150 cm. hoog

· Bloeiperiode: Mei t/m Juli

· Oogsttijd: n.v.t.

· Winterhardheid: Goed winterhard

· Giftig: Nee (niet eetbaar)

Plantadvies:

Plant Weigela ‘Bristol Ruby’ aan in voedingsrijke, vochtige, doch goed doorlatende vochtige grond. Bv. Vivimus universeel van DCM. Geef haar een plekje in de zon of lichte schaduw.

Bemesten:

Bemest Weigela ‘Bristol Ruby’ in het voorjaar met organische meststof voor de siertuin. Bv. van DCM.

Snoeien:

Weigela ‘Minuet’ kan het beste in de wintermaanden, januari en februari, bij niet-vriezend weer worden verjongd. Knip oude takken nooit allemaal in een keer weg maar snoei elk jaar een aantal oude takken tot onderaan af. De plant bloeit op één jarig hout, waaraan ook de bruine zaaddozen verschijnen. Daarnaast mogen direct na de bloei, in juli, de planten worden gemodelleerd. Beperk dan het terug knippen van een tak tot 10 of 15 cm.

Speciaal:

Weigela ‘Bristol Ruby’ is een elegante bladverliezende heester die niet hoger wordt dan 150 centimeter. Het blad is groen en tegenoverstaand. Weigela ‘Bristol Rubyt’ is niet alleen een rijkbloeiende-, maar ook een langbloeiende heester, met klokvormige rode bloemen. Na de bloei ontstaan lange, roodbruine doosvruchten. Deze Weigelia is goed toepasbaar in de border, of als solitair. Weigela ‘Bristol Ruby’ is goed te combineren met andere planten bv. siergrassen, maar geef haar de ruimte, ze groeit redelijk breeduit.